Dit is Exakt

Bij Exakt hebben we een aantal kernwaarden die het DNA vormen van onze organisatie. Ze staan centraal in onze werkwijze en omvatten niet alleen wát we doen, maar vooral ook hoé we het doen.

Meesterschap

Bij Exakt werken alleen experts op het gebied van fijnmechanika. Onze operators weten als geen ander hoe zij de complexe machines in ons machinepark kunnen instellen, zodat de machine langdurig exakt dezelfde producten maakt. Zo stellen zij de machine zo in dat het product met het juiste materiaal en precies onder de juiste omstandigheden wordt geproduceerd, zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Ze zijn meesters over de machine en zijn extreem gespecialiseerd in het produceren van fijnmechanika.

Betrouwbaarheid

De producten die wij leveren zijn uiterst betrouwbaar. Bij ons kunt u zelf bepalen met welk betrouwbaarheidsniveau u wilt dat wij uw producten leveren. Wij voeren uitvoerige controles uit op het benodigd aantal producten, zodat er met zekerheid gezegd kan worden dat er aan uw betrouwbaarheidswensen voldaan wordt. Wij werken tot een betrouwbaarheidsinterval van 100%. Wij meten heel precies, waardoor wij kunnen werken met uiterst krappe toleranties zowel op het gebied van absolute als relatieve maten, en van zowel oppervlakten als rondheden.

Innovatief

Innovaties binnen Exakt vinden voornamelijk plaats in het werkveld ín en óm de machines heen. Uiteraard denken we mee over bewerkingen en processen, maar het is vooral informatievoorziening waarop we innoveren. We werken aan een machinepark dat alle proceskritische data samenbrengt en herleidbaar relateert aan producten en batches. Alle machines zullen informatie over heersende meetwaarden uitsturen naar onze databases, waar alle data wordt opgeslagen. Met behulp van deze statistische data kunnen we zeer precies voorspellen wat het productieresultaat gaat zijn.

Stabiel

De maatvoering van de producten die wij leveren is zeer consistent. Onze medewerkers gaan uiterst nauwkeurig te werk. Dit leidt tot een zeer stabiele productkwaliteit, wat voor ons en voor onze klanten uiterst belangrijk is. We denken ook verder vooruit, en zorgen ervoor dat nieuwe producten compatibel zijn en blijven met producten die al jaren oud zijn.

Kwaliteit

De producten van Exakt voldoen aan de allerhoogste eisen. Alleen precies is voor ons niet exakt genoeg. Dit is uiterst belangrijk in de branches waar wij voor werken. Daarom hebben we al tientallen jaren een kwaliteitsmanagementsysteem. Het systeem behelst procedures, traceerbaarheid, managementperspectief en verbetermaatregelen. We werken met de beste apparatuur en met ervaren professionals, zodat we onze kwaliteit te allen tijde kunnen waarborgen. Ons kwaliteitsmanagementsysteem is door Lloyds Register geaccrediteerd volgens ISO9001.

Hulpvaardigheid

Het contact met de klant vinden wij enorm belangrijk. We zetten ons maximaal in om te zorgen dat we aan de wensen van de klant kunnen voldoen, en denken daarnaast ook graag actief mee. We zijn namelijk van mening dat het niet alleen onze taak is om producten te maken, maar ook om nieuwe en betere oplossingen te ontwikkelen.